Banging Noise - Kia Forte Forum : Sedan / Koup / Forte5 Forums
User Tag List

 
Thread Tools
post #1 of 9 Old 05-14-2010, 12:15 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: Puerto Rico
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Banging Noise

Recently my car has been making this weird banging & loud noise, like as if someone was punching the underpart of the car.. Even when I'm parked.. it kinda sounds like a backfire..Its quite new.. im at 1K miles...
Haven't done many upgrades yet, just intake and replaced the stock muffler to a freeflow one...

MissTiff is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 05-14-2010, 12:52 AM
Junior Member
 
DINSPIRED1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Dela-where?
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Normal. Its the car cooling down....4bangers are notorious for that sound when parked...

__________________________________________
CORSA BLUE SXDAN re-badged, 18%tint, white led's interior and license plate, gloss black b/c pillar vinyl, 8000k HID, nokya igniton purple fogs.
DINSPIRED1 is offline  
post #3 of 9 Old 05-14-2010, 06:48 PM
Member
 
blackwatch's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Banging and loud noise? Does it sound more like a pinging noise? Most likley I agree its the exhaust system cooling, but that makes more of a pinging noise, not a loud banging noise.

Forte Koup SX
2.4L 6 Spd
Titanium Silver
DDM Tuning 6000k HID headlights
Nokya 2500k yellow fogs
De-badge and "K" emblems
18% tint
Tinted Tails
JL Audio
LED Blue Interior Lights
LED Blue Reverse Lights
LED Blue Side Mirror Lights
1.5 Stubby Antenna
blackwatch is offline  
post #4 of 9 Old 05-14-2010, 10:33 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: Puerto Rico
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

its more like a bang... like if u took a wrench and hit under the car... its really wierd and loud, the strange thing is that it happens randomly, so i cant really relate it to nothing... it has happened while almost at a complete stop, while crusing, even when ive just turned on the car etc.
MissTiff is offline  
post #5 of 9 Old 05-14-2010, 11:45 PM
Member
 
blackwatch's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds odd, have the dealer have a look at it, can you feel anything from the pedals? is it more underneath your seat? back seats?

Forte Koup SX
2.4L 6 Spd
Titanium Silver
DDM Tuning 6000k HID headlights
Nokya 2500k yellow fogs
De-badge and "K" emblems
18% tint
Tinted Tails
JL Audio
LED Blue Interior Lights
LED Blue Reverse Lights
LED Blue Side Mirror Lights
1.5 Stubby Antenna
blackwatch is offline  
post #6 of 9 Old 05-14-2010, 11:53 PM
Senior Member
 
thiefness's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 644
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Garage
Send a message via AIM to thiefness
Default

That description doesnt sound to me like the cooling down sound I hear.. I'd have the dealer look too and try to get them to hear it.
thiefness is offline  
post #7 of 9 Old 05-15-2010, 02:16 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: Puerto Rico
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by blackwatch View Post
Sounds odd, have the dealer have a look at it, can you feel anything from the pedals? is it more underneath your seat? back seats?
noup.. nothing on the pedals.. and I feel it like near the back of the passenger seat. . . dunno
MissTiff is offline  
post #8 of 9 Old 05-15-2010, 02:17 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2010
Location: Puerto Rico
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by thiefness View Post
That description doesnt sound to me like the cooling down sound I hear.. I'd have the dealer look too and try to get them to hear it.
yeah.. I dont either .....
MissTiff is offline  
post #9 of 9 Old 05-15-2010, 01:13 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You stated that you had the stock muffler replaced......take another look at that install....could be a problem with that.
ForteKnight is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off