To mój pierwszy samochód od dłuższego czasu, który nie miał świateł HID i nienawidziłem żółtego koloru, który wytwarzały halogeny. Chciałem więc przejść na diody LED, ale kiedy to zbadałem, wydaje się, że jest BARDZO wiele złych diod LED. Ogniskowa, pozycja diody LED, kształt diody LED są ważne, aby wytworzyć dobre oświetlenie, które nie jest gorsze niż to, co emitują oryginalne halogeny. Zajęło mi dużo badań na innych forach samochodowych, aby znaleźć dobrą żarówkę LED do naszego Forte, ale znalazłem je. Oto zdjęcie pokazujące jeden wymieniony reflektor:
Największym problemem z instalacją jest doprowadzenie żarówek do "kliknięcia" i całkowitego zablokowania na miejscu. Otwór do dostępu do żarówki jest mały i dziwnie umiejscowiony. Na zdjęciach myślę, że nie został do końca wciśnięty. Sądząc po wzorze wiązki, wygląda na to, że żarówka musi obrócić się jeszcze o kilka stopni, ale nie mogę uzyskać wystarczającego chwytu ani dźwigni bez wyjmowania reflektora. Ale na razie jest w porządku. Reflektory wyglądają świetnie i są znacznie jaśniejsze niż standardowe żarówki halogenowe, co widać na zdjęciach.
Największym problemem z instalacją jest doprowadzenie żarówek do "kliknięcia" i całkowitego zablokowania na miejscu. Otwór do dostępu do żarówki jest mały i dziwnie umiejscowiony. Na zdjęciach myślę, że nie został do końca wciśnięty. Sądząc po wzorze wiązki, wygląda na to, że żarówka musi obrócić się jeszcze o kilka stopni, ale nie mogę uzyskać wystarczającego chwytu ani dźwigni bez wyjmowania reflektora. Ale na razie jest w porządku. Reflektory wyglądają świetnie i są znacznie jaśniejsze niż standardowe żarówki halogenowe, co widać na zdjęciach.