Kia Forte Forum banner
21 - 38 of 103 Posts
Wiem, co masz na myśli mówiąc o tym gównie "zanieś to do dealera". Zrobiłem dużo przy samochodach, aż do pełnych remontów silników, ale mój ostatni samochód to Mitsubishi EVO 8 z 2003 roku (prawie idealny, gdyby miał TYLKO lepsze ZUŻYCIE PALIWA... ;-) więc dopiero orientuję się, jak sprawy zmieniły się w ciągu 16 lat. Innym przykładem są instrukcje serwisowe. W przeszłości zawsze kupowałem fabryczną instrukcję serwisową od razu z nowym samochodem. W dzisiejszych czasach nie ma drukowanych instrukcji fabrycznych, tylko online, jak link, który zamieściłem, który wydaje się zawierać niewiele informacji, lub płacić jak za zboże za oficjalną instrukcję KIA w Snap On, gdzie dostęp tylko na 72 godziny kosztuje 19 dolarów, cały rok 1500 dolarów! Ale jak mówią, to tylko z troski o CIEBIE, z braku specjalistycznych narzędzi, szkoleń itp. Tak. Oczywiście nie chcą, żebyś pracował przy swoim samochodzie, skoro mogą wyciągnąć od ciebie pieniądze, zmuszając cię do wizyty u dealera. Lepiej jednak nie próbuj zgłaszać roszczenia gwarancyjnego. Próbowałem tego zeszłego lata z problemem zapachu paliwa; niespodzianka, niespodzianka, wysoko wykwalifikowani "profesjonaliści" u dealera ze wszystkimi swoimi narzędziami i szkoleniami po prostu nie potrafili "odtworzyć problemu".

Zamówię żarówki w tym tygodniu, spróbuję wyciągnąć skrzynkę bezpieczników. Na jakie problemy natknąłeś się z tym?

Cóż, muszę powiedzieć, że udało mi się to zmienić, usuwając wszystko, tylko tylną osłonę żarówki i odrobinę akrobatycznego ruchu z otworu przedniej opony i gotowe, bez zdejmowania przedniego zderzaka ani zespołu reflektorów.

Czy komuś udało się już zmienić światła do jazdy dziennej na światła przeciwmgielne? Proszę o kontakt, dzięki.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 używając Tapatalk

Yossry - Zainstalowałem te: Amazon.com: Żarówki LED KATANA 9005 HB3 - Układy CREE z regulowaną wiązką - 12000Lm 6500K Bardzo jasny zestaw konwersji: Automotive Dość łatwe w instalacji, po stronie pasażera tak jak jest, a po stronie kierowcy po usunięciu skrzynki przekaźników itp., co jest dość proste. Żarówki wkręcają się na miejsce/są w pełni osadzone tak jak halogeny, wszystko mieści się w zespole reflektora, a pokrywa wraca na swoje miejsce tak jak poprzednio. Moc i szerokość światła są ZNACZNIE lepsze niż w przypadku standardowych halogenów.

Myślę, że większość problemu będzie w dolnej części dla twojej żarówki. Myślę, że osłona obudowy nie pasowałaby do zdjęcia tej żarówki, które załączyłeś, a jeśli by się zamknęła, mogłaby być zbyt szeroka, aby pasować na miejsce.

Myślę, że większość problemu będzie w dolnej części żarówki, obudowa chyba nie pasowałaby do zdjęcia żarówki, które załączyłeś, a jeśli by się zamknęła, to może być za szeroka, żeby pasować na miejsce.

Miałem nadzieję, że będzie pasować. Używam tej firmy od lat do LED-ów. Nigdy żaden mi się nie zepsuł, używałem ich w moim motocyklu z mnóstwem wibracji.

Sprzedają również osłony do obudów reflektorów.

[emoji848]

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Miałem nadzieję, że się zmieści. Używam tej firmy od lat do diod LED. Nigdy żaden mi się nie zepsuł, używałem ich w moim motocyklu z dużą ilością wibracji.

Sprzedają również osłony do obudów reflektorów.

[emoji848]

Cóż, przykro mi to mówić, ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że się nie zmieści.

Miałem trudności ze znalezieniem pary żarówek, które pasowałyby z zamkniętą tylną pokrywą, dopóki nie znalazłem tych żarówek. Uważam, że widziałem inne żarówki Kitiana, które również pasują. Nie pamiętam które, ale jeśli poszukasz tutaj na forum, jestem pewien, że znajdziesz link.

W każdym razie, wydajność moich jest znacznie lepsza niż oryginalnych żarówek halogenowych, ale nie tak bardzo, jak się spodziewałem.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 za pomocą Tapatalk

Cóż, przykro mi to mówić, ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że się nie zmieści

Miałem trudności ze znalezieniem pary żarówek, które pasowałyby z zamkniętą tylną pokrywą, dopóki nie znalazłem tych żarówek. Myślę, że widziałem inne żarówki kitiana, które również pasują. Nie pamiętam które, ale jeśli poszukasz tutaj na forum, jestem pewien, że znajdziesz link

W każdym razie, wydajność moich żarówek jest znacznie lepsza niż oryginalnych żarówek halogenowych, ale nie tak dobra, jak się spodziewałem

To właśnie to, czego się obawiałem. Mój ostatni samochód miał reflektory HID i uwielbiałem wydajność światła. Te reflektory fortes mnie wykańczają. Szukam po prostu znacznie jaśniejszej żarówki LED, ponieważ dużo jeżdżę w nocy

Dziękuję za wkład, nie chciałem nic kupować i żeby nie pasowało

Oto link, jeśli jesteś zainteresowany

#Aliexpress US $39.99 40% ZNIŻKI | Pasuje do 99% pojazdów Mini żarówka LED Reflektor samochodowy H7 H4 H8 HB3 H9 HB4 H11 9005 9006 H1 H3 6000K 10000LM 12V 55W Led Reflektor

Czy ktoś wie, czy żarówki "Katana H7 LED" będą działać jako zamiennik świateł drogowych w moim Forte 2020?
Oto link:

Oto link:

Cóż, wydaje się, że pasowałoby, ponieważ żarówki nie są zbyt długie, jak na zdjęciach, ale jeśli masz dokładną długość, powinna wynosić poniżej 83 mm
A będziesz potrzebować również adaptera do świateł drogowych, zobacz zdjęcie
Image
Image

Cóż, wydaje się, że pasowałoby, ponieważ żarówki nie są zbyt długie, patrząc na zdjęcia, ale jeśli masz dokładną długość, powinna wynosić poniżej 83 mm.
I będziesz potrzebować również adaptera do świateł drogowych, zobacz zdjęcie
Image
Image

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 za pomocą Tapatalk
Czy masz link do adaptera? Albo do innej żarówki LED do świateł drogowych, która być może nie wymaga adaptera?
Dzięki.

21 - 38 of 103 Posts