Kia Forte Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So I've noticed lately that when I get in my car (SX Koup, auto trans) When I move the sunroof button backwards to open the sunroof the sunroof doesn't actually open... i've had to re-try this step once or maybe twice before the roof starts sliding open.
It's almost as if theres a short in the elctrical or something, has anyone else had this issue?
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter · #3 ·
ya i'm due for my next service soon anyways so i'll def. have them check it out... ugh i hate my dealer it's almost like pulling teeth having to go there... AND this is one of those problems that doesn't happen all the time so my luck they'll just tell me "ohhh theres nothing wrong with it"
thats why I figured i'd check with you guys and see if anyone else has had this issue.

Thanks for the reply!
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter · #6 ·
no I haven't done anything with the battery or fuse panel at all... but I will read up on this in the manual, thanks for that!
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter · #9 ·
The first time you push the button back, it is not in express mode, you have to push back past the detent to get it in express mode and let go and it will open all the way. A light touch, and it will only open until you let go of the button. If this is a quick touch, it may not move at all.

Thanks for the hint however I do slide the switch back and often times have held it back waiting for the roof to begin opening in "express mode" and that process I have had to repeat sometimes twices before the roof will eve begin opening...
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter · #15 ·
so to update I finally got the car to a dealer because (like mentioned in my other Thread regarding electrical issues) I noticed one of my dome lights part of the same console where my sunroof switch is was intermittenly working here and there, among other electrical issues. Well needless to say, as always, they weren't able to re-create most of the issues I have experienced (with my steering wheel volume control, bluetooth, horn etc.) BUT The tech did go to open the sunroof and FINALLY the problem presented itself...
Anyways long story short he was un sure what the route of the problem could be as he checked all the switches and wiring and everything checked in proper. So he has order a hole new Ceiling console (with the sunroof switch, dome lights and sunglass holder) to be installed and see if it was maybe just a faulty unit... i'll keep you updated!
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top