Kia Forte Forum banner

Konwersja reflektorów LED i DRL Forte 2019-2020

82K views 102 replies 33 participants last post by  SedanMagic  
#1 ·
To mój pierwszy samochód od dłuższego czasu, który nie miał świateł HID i nienawidziłem żółtego koloru, który wytwarzały halogeny. Chciałem więc przejść na diody LED, ale kiedy to zbadałem, wydaje się, że jest BARDZO wiele złych diod LED. Ogniskowa, pozycja diody LED, kształt diody LED są ważne, aby wytworzyć dobre oświetlenie, które nie jest gorsze niż to, co emitują oryginalne halogeny. Zajęło mi dużo badań na innych forach samochodowych, aby znaleźć dobrą żarówkę LED do naszego Forte, ale znalazłem je. Oto zdjęcie pokazujące jeden wymieniony reflektor:
79421

79422

79423

79424

79425

79426

Największym problemem z instalacją jest doprowadzenie żarówek do "kliknięcia" i całkowitego zablokowania na miejscu. Otwór do dostępu do żarówki jest mały i dziwnie umiejscowiony. Na zdjęciach myślę, że nie został do końca wciśnięty. Sądząc po wzorze wiązki, wygląda na to, że żarówka musi obrócić się jeszcze o kilka stopni, ale nie mogę uzyskać wystarczającego chwytu ani dźwigni bez wyjmowania reflektora. Ale na razie jest w porządku. Reflektory wyglądają świetnie i są znacznie jaśniejsze niż standardowe żarówki halogenowe, co widać na zdjęciach.

#8 ·
Nazwa żarówek to Katanas i kupiłem je na Amazonie. Nasze dopasowanie do FE i LXS to 9005. Upewnij się, że kupujesz te, które mają oddzielne pudełko "przetwarzające". Sprzedają żarówkę "wszystko w jednym", w której elektronika jest wbudowana w żarówkę, ale nie możemy jej użyć, ponieważ jest za długa.
Czy możesz zamieścić zdjęcie pokazujące dokładnie te światła, które kupiłeś na Amazonie, dziękuję

#3 · (Edited by Moderator)
Następnie chciałem zająć się światłami do jazdy dziennej (DRL) w moim samochodzie. W USA Fortes, które mają wykończenia FE i LXS, DRL znajduje się w miejscu, w którym w tradycyjnym samochodzie znajdowałyby się światła przeciwmgielne. W wersjach S, GT Line, EX i GT mają one diodowe światła do jazdy dziennej zamontowane w głównym reflektorze, więc w rzeczywistości mają prawdziwe światła przeciwmgielne.

DRL w moim FE używają żarówek halogenowych, co sprawia, że ​​wygląda to trochę tanio, więc chciałem to również zmienić na LED. Po przeprowadzeniu wielu badań dowiedziałem się, jaka żarówka pasuje do dolnych DRL modeli FE i LXS. Wbrew temu, co zostało opublikowane, NIE są to żarówki 1157. Są to żarówki 1156.

Chciałem nadać moim DRL bardziej niestandardowy wygląd, więc zdecydowałem się na żółte diody LED (3000K), aby naśladować tradycyjne światła przeciwmgielne. Zainstalowałem żółte diody LED 3000K w światłach przeciwmgielnych mojego Focusa RS i wyglądało to świetnie, więc miałem nadzieję, że będzie to dobrze wyglądać w Forte.

Zrobiłem zdjęcia po wymianie jednej żarówki, abyście mogli zobaczyć różnicę. Wygląda świetnie na żywo i jest bardzo jasne. Brak kodów błędów na mojej desce rozdzielczej, ponieważ użyłem właściwej żarówki (1156).

#71 ·
Następnie chciałem zająć się światłami do jazdy dziennej (DRL) w moim samochodzie. W modelach USA Fortes z wykończeniami FE i LXS światła DRL znajdują się w miejscu, w którym w tradycyjnych samochodach znajdowałyby się światła przeciwmgielne. W modelach S, GT Line, EX i GT mają one diodowe światła DRL zamontowane w głównym reflektorze, więc w rzeczywistości mają prawdziwe światła przeciwmgielne. Światła DRL w moim FE używają żarówek halogenowych, co sprawia, że ​​wygląda to trochę tanio, więc chciałem to również zmienić na diodę LED. Po przeprowadzeniu wielu badań dowiedziałem się, jaka żarówka pasuje do dolnych świateł DRL modeli FE i LXS. Wbrew temu, co zostało opublikowane, NIE są to żarówki 1157. To żarówki 1156. Chciałem nadać moim światłom DRL bardziej niestandardowy wygląd, więc zdecydowałem się na żółte diody LED (3000K), aby naśladować tradycyjne światła przeciwmgielne. Zainstalowałem żółte diody LED 3000K w światłach przeciwmgielnych mojego Focusa RS i wyglądało to świetnie, więc miałem nadzieję, że będzie to dobrze wyglądać również w Forte. Zrobiłem zdjęcia po wymianie jednej żarówki, abyście mogli zobaczyć różnicę. Wygląda to świetnie na żywo i jest bardzo jasne. Brak kodów błędów na desce rozdzielczej, ponieważ użyłem właściwej żarówki (1156).

View attachment 79428
View attachment 79429
View attachment 79430
View attachment 79431
Witaj, czy mogę wiedzieć, jakiego typu pinu użyć dla 1156? BAU15s lub ba15s

#5 · (Edited)
Następnie wymienię żarówki tablic rejestracyjnych i żarówki cofania na LED. Rozważam również wymianę trzeciego światła stopu na LED dla większego bezpieczeństwa, ponieważ zapalają się szybciej niż zwykła żarówka i może to oznaczać różnicę między wjechaniem w tył a uniknięciem tego.

Pierwotnie planowałem wymianę oświetlenia wnętrza na LED, ale teraz mogę się na to nie zdecydować, ponieważ nasze oświetlenie wnętrza ma funkcję "miękkiego" oświetlenia, która nie ma takiego samego efektu z diodami LED.

#6 ·
Następnie wymienię żarówki tablicy rejestracyjnej i żarówki cofania na LED. Rozważam również wymianę trzeciego światła stopu na LED dla większego bezpieczeństwa, ponieważ zapalają się szybciej niż zwykła żarówka i może to oznaczać różnicę między wjechaniem komuś w tył a nie.

Pierwotnie planowałem zmienić oświetlenie wnętrza na LED, ale teraz mogę się na to nie zdecydować, ponieważ nasze oświetlenie wnętrza ma funkcję "miękkiego" oświetlenia, która nie ma takiego samego efektu z diodami LED.
To robi miękką rzecz z diodą LED bez problemu, mam to uruchomione bez problemu na moim

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 za pomocą Tapatalk

#9 ·
Jeszcze tego wszystkiego nie przeczytałem, ale mam FE z 2019 roku, które dostałem w styczniu. Ogólnie lubię ten samochód, ale ma NAJGORSZE reflektory, jakie kiedykolwiek widziałem i jeżdżę już jakiś czas. Dzięki za opublikowanie tego!

#14 · (Edited by Moderator)
SCCA - Dzięki za ciągłe posty na ten temat. Po przeczytaniu wczorajszego wątku znalazłem je na Amazon, https://www.amazon.com/s?k=hikari+headlights Około 12 dolarów mniej, czy jasność jest główną różnicą? A może to te, które są za długie? Dotarcie do światła mijania po stronie kierowcy wygląda na trochę uciążliwe! Zciągnąłem nasadkę (ciekawe te pakiety osuszacza pod nasadką), ale zastanawiam się, czy można wymienić tę stronę bez wyciągania skrzynki bezpieczników?

Jeszcze raz dziękuję.

#15 ·
SCCA - Dzięki za ciągłe posty na ten temat. Po przeczytaniu wczoraj wątku, znalazłem je na Amazon, https://www.amazon.com/HIKARI-Headl...s=katana+led+headlight+bulbs&qid=1576200008&sprefix=Katanas+led,aps,234&sr=8-15 Około 12 dolarów mniej, czy jasność jest główną różnicą? A może to te, które są za długie? Dotarcie do światła mijania po stronie kierowcy wygląda na trochę uciążliwe! Zsunąłem nasadkę (ciekawostka o saszetkach z osuszaczem pod nasadką), ale zastanawiam się, czy można zmienić tę stronę bez wyciągania skrzynki bezpieczników?

Jeszcze raz dziękuję.
Wyglądają na zbyt długie, nie radzę kupować, chyba że chcesz zdjąć tylną osłonę żarówki, co może później spowodować uszkodzenie reflektorów

Jeśli chcesz, znalazłem jeden, który pasuje do środka bez żadnych problemów, a moc światła jest przyzwoita, napisz do mnie na priv, jeśli jesteś zainteresowany

#19 · (Edited)
SCCA - W końcu miałem okazję przyjrzeć się temu bliżej. Istnieje instrukcja serwisowa online dla Forte, która mówi, że trzeba całkowicie wyciągnąć cały zespół reflektora, aby po prostu wymienić ŻARÓWKI:

http://www.kifomanual.com/head_lamps_removal-1514.html

To nie jest TAK źle, ale trzeba zdjąć cały przedni zderzak, żeby to zrobić! Niedorzeczne, trzeba się zastanowić, kto ZAPROJEKTOWAŁ ten układ... Udało mi się wyjąć obie żarówki po stronie pasażera, ale wygląda na to, że prawie niemożliwe jest dostanie się do świateł mijania po stronie kierowcy bez wyjęcia zespołu reflektora, jak opisano, lub być może wyciągnięcia panelu bezpieczników, który znajduje się tuż za osłoną świateł mijania. Zobacz zdjęcia.

Czy zamienniki zalecane w tym poście po prostu wkręcają się z powrotem na miejsce i mocują do istniejących złączy, tak jak robią to halogeny? Dzięki za dalsze informacje/sugestie!

Światło mijania po stronie kierowcy z panelem bezpieczników tuż za nim:
Image

Światło mijania po stronie pasażera:
79450

Żarówka halogenowa światła mijania po stronie pasażera:
79452

#85 ·
SCCA - W końcu miałem okazję przyjrzeć się temu nieco bliżej. W Internecie dostępna jest instrukcja serwisowa dla Forte, która mówi, że trzeba całkowicie wyciągnąć cały zespół reflektora, aby po prostu wymienić ŻARÓWKI:

Kia Forte: Demontaż reflektorów - System oświetlenia - Elektryczny układ nadwozia - Instrukcja serwisowa Kia Forte TD 2014-2018

To nie jest TAK źle, ale trzeba zdjąć cały przedni zderzak, żeby to zrobić! Śmieszne, trzeba się zastanowić, kto ZAPROJEKTOWAŁ ten układ... Udało mi się wyjąć obie żarówki po stronie pasażera, ale wygląda na to, że prawie niemożliwe jest dostanie się do świateł mijania po stronie kierowcy bez wyjęcia zespołu reflektora, jak opisano, lub może wyciągnięcia panelu bezpieczników, który znajduje się tuż za osłoną świateł mijania. Zobacz zdjęcia.

Czy zamienniki zalecane w tym poście po prostu wkręcają się z powrotem na miejsce i mocują do istniejących złączy, tak jak robią to halogeny? Dzięki za wszelkie dalsze informacje/sugestie!

Światło mijania po stronie kierowcy z panelem bezpieczników tuż za nim:
View attachment 79449

Światło mijania po stronie pasażera:
View attachment 79450

Żarówka halogenowa światła mijania po stronie pasażera:
View attachment 79452
Jakie światła ostatecznie dostałeś?

#20 ·
W naszych samochodach jest kilka dziwnych rzeczy dotyczących świateł. Dla Forte 2. generacji mają bardzo szczegółowe rysunki i instrukcje dotyczące wymiany wszystkich żarówek, ale dla naszej generacji zdecydowali się po prostu powiedzieć: "Zanieś to do serwisu" w przypadku wielu żarówek. Wszystkie żarówki, takie jak kierunkowskazy, światła cofania, powinny być wymieniane w serwisie.

#21 ·
Wiem, co masz na myśli mówiąc o tym gównie "zanieś to do dealera". Zrobiłem dużo przy samochodach, aż do pełnych remontów silników, ale mój ostatni samochód to Mitsubishi EVO 8 z 2003 roku (prawie idealny, gdyby miał TYLKO lepsze ZUŻYCIE PALIWA... ;-) więc dopiero orientuję się, jak sprawy zmieniły się w ciągu 16 lat. Innym przykładem są instrukcje serwisowe. W przeszłości zawsze kupowałem fabryczną instrukcję serwisową od razu z nowym samochodem. W dzisiejszych czasach nie ma drukowanych instrukcji fabrycznych, tylko online, jak link, który zamieściłem, który wydaje się zawierać niewiele informacji, lub płacić jak za zboże za oficjalną instrukcję KIA w Snap On, gdzie dostęp tylko na 72 godziny kosztuje 19 dolarów, cały rok 1500 dolarów! Ale jak mówią, to tylko z troski o CIEBIE, z braku specjalistycznych narzędzi, szkoleń itp. Tak. Oczywiście nie chcą, żebyś pracował przy swoim samochodzie, skoro mogą wyciągnąć od ciebie pieniądze, zmuszając cię do wizyty u dealera. Lepiej jednak nie próbuj zgłaszać roszczenia gwarancyjnego. Próbowałem tego zeszłego lata z problemem zapachu paliwa; niespodzianka, niespodzianka, wysoko wykwalifikowani "profesjonaliści" u dealera ze wszystkimi swoimi narzędziami i szkoleniami po prostu nie potrafili "odtworzyć problemu".

Zamówię żarówki w tym tygodniu, spróbuję wyciągnąć skrzynkę bezpieczników. Na jakie problemy natknąłeś się z tym?

#22 ·
Cóż, muszę powiedzieć, że udało mi się to zmienić, usuwając wszystko, tylko tylną osłonę żarówki i odrobinę akrobatycznego ruchu z otworu przedniej opony i gotowe, bez zdejmowania przedniego zderzaka ani zespołu reflektorów.

Czy komuś udało się już zmienić światła do jazdy dziennej na światła przeciwmgielne? Proszę o kontakt, dzięki.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 używając Tapatalk

#25 ·
Yossry - Zainstalowałem te: Amazon.com: Żarówki LED KATANA 9005 HB3 - Układy CREE z regulowaną wiązką - 12000Lm 6500K Bardzo jasny zestaw konwersji: Automotive Dość łatwe w instalacji, po stronie pasażera tak jak jest, a po stronie kierowcy po usunięciu skrzynki przekaźników itp., co jest dość proste. Żarówki wkręcają się na miejsce/są w pełni osadzone tak jak halogeny, wszystko mieści się w zespole reflektora, a pokrywa wraca na swoje miejsce tak jak poprzednio. Moc i szerokość światła są ZNACZNIE lepsze niż w przypadku standardowych halogenów.

#91 ·
Yossry - Zainstalowałem te: Amazon.com: Żarówki LED KATANA 9005 HB3 - chipy CREE z regulowaną wiązką - 12000Lm 6500K Bardzo jasny zestaw konwersji: Automotive Dość łatwe w instalacji, po stronie pasażera tak jak jest, a po stronie kierowcy po usunięciu skrzynki przekaźników itp., co jest dość proste. Żarówki wkręcają się na miejsce/całkowicie osadzają tak jak halogeny, wszystko mieści się w zespole reflektora, a osłona wraca na swoje miejsce tak jak poprzednio. Moc i szerokość światła są ZNACZNIE lepsze niż w przypadku standardowych halogenów.
Czy pasowałyby one do '21 GT-Line? Wolałbym LED. Mam trudności ze znalezieniem na Amazonie czegoś, co mówi, że "pasuje" do mojego pojazdu.

#28 ·
Myślę, że większość problemu będzie w dolnej części dla twojej żarówki. Myślę, że osłona obudowy nie pasowałaby do zdjęcia tej żarówki, które załączyłeś, a jeśli by się zamknęła, mogłaby być zbyt szeroka, aby pasować na miejsce.

#29 ·
Myślę, że większość problemu będzie w dolnej części żarówki, obudowa chyba nie pasowałaby do zdjęcia żarówki, które załączyłeś, a jeśli by się zamknęła, to może być za szeroka, żeby pasować na miejsce.

Miałem nadzieję, że będzie pasować. Używam tej firmy od lat do LED-ów. Nigdy żaden mi się nie zepsuł, używałem ich w moim motocyklu z mnóstwem wibracji.

Sprzedają również osłony do obudów reflektorów.

[emoji848]

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#32 ·
Oto link, jeśli jesteś zainteresowany

#Aliexpress US $39.99 40% ZNIŻKI | Pasuje do 99% pojazdów Mini żarówka LED Reflektor samochodowy H7 H4 H8 HB3 H9 HB4 H11 9005 9006 H1 H3 6000K 10000LM 12V 55W Led Reflektor

#38 ·
Czy ktoś wie, czy żarówki "Katana H7 LED" będą działać jako zamiennik świateł drogowych w moim Forte 2020?
Oto link:

#44 · (Edited)
Czy ktoś z prawdziwymi światłami przeciwmgielnymi wymienił je na LED? Mam Forte GT-line z 2020 roku, który ma prawdziwe światła przeciwmgielne (w przeciwieństwie do DRL, które OP ma w swoim FE). Zastanawiam się tylko, jaka jest procedura dostępu do nich i czy któryś z nich pasuje:

https://www.amazon.com/BEAMTECH-Hea...ely-Conversion/dp/B06XHDW23Q/ref=sr_1_6?keywords=9006+led&qid=1583849456&sr=8-6

#45 ·
Czy ktoś z prawdziwymi światłami przeciwmgielnymi wymienił je na LED? Mam Forte GT-line z 2020 roku, który ma prawdziwe światła przeciwmgielne (w przeciwieństwie do DRL, które OP ma w swoim FE). Zastanawiam się tylko, jaka jest procedura dostępu do nich i czy któryś z nich pasuje:

https://www.amazon.com/BEAMTECH-Hea...ely-Conversion/dp/B06XHDW23Q/ref=sr_1_6?keywords=9006+led&qid=1583849456&sr=8-6

Nie wiedziałem, że masz wykończenie gt, wiem, że jest ono dostarczane z diodami LED i nie ma potrzeby wymiany reflektora, ponieważ nie można go zmienić, a jeśli chodzi o światło przeciwmgielne, myślę, że każda żarówka może łatwo pasować, nie ma problemu, jedynym sposobem na zmianę jest od dołu, musisz zdjąć plastikową osłonę, aby wymienić żarówki

#48 ·
Jestem pewien, że moja linia GT ma halogenowe reflektory. Tylko światła do jazdy dziennej to LED. Możesz sprawdzić specyfikacje online. Zobaczysz, że reflektory LED są opcjonalnym ulepszeniem dla linii GT (której ja nie mam).

#50 ·
Cóż, chciałbym pomóc, ale mogę doradzić tylko w sprawie reflektora na zdjęciu, nie mam pojęcia o żadnych innych reflektorach.
Przepraszam, że nie mogłem pomóc

Och, nie martw się, stary! NAPRAWDĘ pomogłeś. Zamierzam wymienić zarówno światła mijania, jak i drogowe na diody LED Katana z Amazon. I zamówiłem adapter świateł drogowych, który zasugerowałeś, aby ułatwić instalację.

Myślę, że zdecydowałem się na razie zostawić standardowe halogenowe światła przeciwmgielne.

Dzięki!

#51 ·
To mój pierwszy samochód od dłuższego czasu, który nie był wyposażony w światła HID i nienawidziłem żółtego koloru, jaki dawały halogeny. Chciałem więc przejść na diody LED, ale kiedy zacząłem szukać, okazało się, że jest BARDZO wiele złych diod LED. Ogniskowa, pozycja diody LED, kształt diody LED są ważne, aby uzyskać dobre oświetlenie, które nie jest gorsze od tego, co emitują oryginalne halogeny. Zajęło mi dużo badań na innych forach samochodowych, aby znaleźć dobrą żarówkę LED do naszego Forte, ale znalazłem je. Oto zdjęcie pokazujące jeden reflektor po wymianie: View attachment 79421
View attachment 79422
View attachment 79423
View attachment 79424
View attachment 79425
View attachment 79426

Największym problemem z instalacją jest doprowadzenie żarówek do "kliknięcia" i pełnego zablokowania na miejscu. Otwór do dostępu do żarówki jest mały i dziwnie umieszczony. Na zdjęciach myślę, że nie zostały do końca zatrzaśnięte. Sądząc po wzorze wiązki światła, wygląda na to, że żarówka musi obrócić się jeszcze o kilka stopni, ale nie mogę uzyskać wystarczającego chwytu ani dźwigni bez wyjmowania reflektora. Ale na razie jest w porządku. Reflektory wyglądają świetnie i są znacznie jaśniejsze niż standardowe żarówki halogenowe, co widać na zdjęciach.
Czy będą działać w linii 2020 Kia Forte GT?

#58 · (Edited)
W końcu miałem okazję wyciągnąć jedną z zainstalowanych diod LED i ją zmierzyć. Oto wymiary zamieszczone na tym samym zdjęciu, którego użył Yossry, należy pamiętać, że żarówki, których użyłem, mają kabel, który prowadzi do statecznika, który następnie łączy się ze złączem samochodu. Zmierzone suwmiarką. Dla jasności, to nie jest rzeczywista żarówka ani numer modelu, tylko używam zdjęcia. Wymiary są w calach.
79720

#60 ·
Pomyślałem, że przedstawię ostateczną aktualizację dotyczącą ulepszeń LED w moim Forte GT-line z 2020 roku, na wypadek gdyby komuś pomogła. W ciągu około miesiąca zamówiłem i przetestowałem 4 różne żarówki świateł mijania 9005, 3 różne żarówki świateł drogowych H7 i 3 różne żarówki świateł przeciwmgielnych 9006.

Ostatecznie wybrałem następujące:
Światła mijania (9005/HB3): Amazon - Sealight 9005 6000K, 8000 lumenów na parę
Światła drogowe (H7): Lasfit Pro Series H7 6000K, 7600 lumenów na parę
Światła przeciwmgielne (9006/HB4): Amazon - Sealight 9006 6000K, 4000 lumenów na parę

Wydalem trochę więcej na niestandardowe H7 firmy Lasfit, ponieważ jest to jedyna żarówka na rynku (o ile wiem), która ma niestandardowy adapter pasujący do obudowy Kia H7 I nie ma bloku zasilania. Nie udało mi się uruchomić żadnych adapterów z innymi żarówkami H7, które wypróbowałem z Amazon, a komora świateł drogowych za osłoną przeciwpyłową nie jest wystarczająco duża, aby zmieścić blok zasilania.

Wybrałem wszystkie żarówki 6000K, ponieważ podobało mi się czyste białe światło. Żarówki 6500K, które wypróbowałem, miały lekką niebieskawą poświatę, której naprawdę nie lubiłem. I nie byłem zainteresowany żółtymi światłami przeciwmgielnymi - lubię trzymać włączone światła przeciwmgielne przez cały czas i chciałem, aby kolor pasował do moich świateł mijania.

Hałas wentylatora LED jest dla mnie zauważalny tylko wtedy, gdy silnik jest wyłączony, a światła są włączone. Odbiór radia wydaje się nie być zmieniony przez diody LED. Skończyłem z diodami LED, które nie miały nawet zbliżonej do najwyższej mocy świetlnej (lumenów), jaką można znaleźć, ale nadal są bardzo jasne i bardzo dobrze oświetlają drogę - znacznie lepiej niż standardowe halogeny. Nie potrzebuję reflektorów stadionowych w moim samochodzie, po prostu chciałem białe światło, które zapewniałoby dobrą widoczność bez oślepiania nadjeżdżających kierowców.

Instalacja była dość prosta. Udało mi się uzyskać dostęp do świateł mijania po stronie kierowcy bez zdejmowania żadnych innych części. Jest to bardzo ciasne dopasowanie i najprawdopodobniej porysujesz tył dłoni w tym procesie, ale dla mnie było to możliwe. Użyłem obu rąk, aby uzyskać czubek lub dwa palców z każdej ręki na żarówce, aby ją obrócić. Użyłem przewodu LED jako punktu dźwigni do ostatecznego obrotu, aby zablokować go na miejscu. Światła drogowe są dość łatwo dostępne. Lasfit ma filmy na YouTube pokazujące proces dla Forte 2019. Osłony przeciwpyłowe świateł drogowych mają wypełniacz/wkładkę, które są utrzymywane na miejscu za pomocą małej śruby, którą należy usunąć. Zapewnia to dużo miejsca na statecznik wentylatora. W przypadku świateł przeciwmgielnych należy zdjąć osłonę spod przedniej części samochodu, która jest zabezpieczona za pomocą kilku plastikowych zatrzasków i czterech śrub.

Inne żarówki, które wypróbowałem i zwróciłem:
Światła mijania (9005)
Amazon - Katana 9005 - Niebieskawy odcień
Amazon - Qcheye 9005 - Słaby wzór światła z ciemnymi plamami
Amazon - Auxito 9005 - Zbyt jasne IMO... nie chcę oślepiać nadjeżdżających kierowców i być cały czas miganym

Światła drogowe (H7)
Amazon - Katana H7 - Niebieskawy odcień, nie udało się uruchomić adaptera, blok zasilania nie zmieścił się w komorze pyłowej
Amazon - Diamond Vision H7 (link prowadzi do 9005, wersja H7 musi być niedostępna) - Nie udało się uruchomić adaptera, blok zasilania nie zmieścił się w komorze pyłowej

Światła przeciwmgielne (9006)
Amazon - Katana 9006 - ZBYT jasne... niebezpieczne dla nadjeżdżających kierowców... nie przeznaczone do świateł przeciwmgielnych
Amazon - Alla Lighting 9006 - Zbyt słabe, spowodowało kod błędu

Mam nadzieję, że to pomoże. Daj mi znać, jeśli masz jakieś pytania.

#61 ·
Myślałem, że przedstawię ostateczną aktualizację ulepszeń LED w moim 2020 Forte GT-line na wypadek, gdyby komuś pomogło. W ciągu około miesiąca zamówiłem i przetestowałem 4 różne żarówki świateł mijania 9005, 3 różne żarówki świateł drogowych H7 i 3 różne żarówki świateł przeciwmgielnych 9006.

Ostatecznie zdecydowałem się na następujące:
Światła mijania (9005/HB3): Amazon - Sealight 9005 6000K, 8000 lumenów na parę
Światła drogowe (H7): Lasfit Pro Series H7 6000K, 7600 lumenów na parę
Światła przeciwmgielne (9006/HB4): Amazon - Sealight 9006 6000K, 4000 lumenów na parę

Wydałem trochę więcej na niestandardowe H7 firmy Lasfit, ponieważ jest to jedyna żarówka na rynku (jak mi wiadomo), która ma niestandardowy adapter pasujący do obudowy Kia H7 I nie ma bloku zasilania. Nie udało mi się uruchomić żadnych adapterów z innymi żarówkami H7, które wypróbowałem z Amazon, a komora świateł drogowych za osłoną przeciwpyłową nie jest wystarczająco duża, aby zmieścić blok zasilania.

Zdecydowałem się na wszystkie żarówki 6000K, ponieważ podobało mi się czyste białe światło. Żarówki 6500K, które wypróbowałem, miały lekką niebieskawą poświatę, której naprawdę nie lubiłem. I nie byłem zainteresowany żółtymi światłami przeciwmgielnymi - lubię mieć włączone światła przeciwmgielne przez cały czas i chciałem, aby kolor pasował do moich świateł mijania.

Hałas wentylatora LED jest zauważalny tylko dla mnie, gdy silnik jest wyłączony, a światła włączone. Odbiór radia wydaje się nie być zmieniony przez diody LED. Skończyłem z diodami LED, które nie były bliskie najwyższej mocy świetlnej (lumenów), jaką można znaleźć, ale nadal są bardzo jasne i bardzo dobrze oświetlają drogę - znacznie lepiej niż standardowe halogeny. Nie potrzebuję reflektorów stadionowych w moim samochodzie, po prostu chciałem białe światło, które zapewniałoby dobrą widoczność bez oślepiania nadjeżdżających kierowców.

Instalacja była dość prosta. Udało mi się dostać do świateł mijania po stronie kierowcy bez zdejmowania żadnych innych części. Jest to bardzo ciasne dopasowanie i najprawdopodobniej porysujesz sobie tył dłoni w tym procesie, ale dla mnie było to możliwe. Użyłem obu rąk, aby uzyskać czubek palca lub dwa z każdej ręki na żarówce, aby ją obrócić. Użyłem przewodu LED jako punktu dźwigni do ostatecznego obrotu, aby zablokować go na miejscu. Do świateł drogowych jest dość łatwy dostęp. Lasfit ma filmy na YouTube pokazujące proces dla 2019 Forte. Osłony przeciwpyłowe świateł drogowych mają wypełniacz/wkładkę, które są utrzymywane na miejscu za pomocą małej śruby, którą należy wyjąć. Zapewnia to dużo miejsca na statecznik wentylatora. W przypadku świateł przeciwmgielnych należy zdjąć osłonę spod przedniej części samochodu, która jest zabezpieczona za pomocą kilku plastikowych zatrzasków i czterech śrub.

Inne żarówki, które wypróbowałem i zwróciłem:
Światła mijania (9005)
Amazon - Katana 9005 - Niebieskawy odcień
Amazon - Qcheye 9005 - Słaby wzór światła z ciemnymi plamami
Amazon - Auxito 9005 - Zbyt jasne IMO...nie chcę oślepiać nadjeżdżających kierowców i być cały czas miganym

Światła drogowe (H7)
Amazon - Katana H7 - Niebieskawy odcień, nie udało się uruchomić adaptera, blok zasilania nie zmieścił się w komorze pyłowej
Amazon - Diamond Vision H7 (link prowadzi do 9005, wersja H7 musi być niedostępna) - Nie udało się uruchomić adaptera, blok zasilania nie zmieścił się w komorze pyłowej

Światła przeciwmgielne (9006)
Amazon - Katana 9006 - ZBYT jasne...niebezpieczne dla nadjeżdżających kierowców...nie przeznaczone do świateł przeciwmgielnych
Amazon - Alla Lighting 9006 - Za słabe, spowodowało kod błędu

Mam nadzieję, że to pomoże. Daj mi znać, jeśli masz jakieś pytania.
Cześć, też kupiłem 2020 GT Line i również chcę wymienić żarówki. Śledzę linki do strony Amazon dla żarówek, ale jest napisane, że nie pasują do mojego pojazdu. Jestem pewien, że to błąd, ponieważ najwyraźniej już je zainstalowałeś. Chciałem tylko sprawdzić, ponieważ link do świateł mijania mówi światła drogowe, gdy przejdziesz do strony Amazon.